Är det verkligen mer skrämmande att prata inför andra än att möta döden?

Den ofta återkommande frågan ställde Susanne Pettersson till en grupp hon skulle leda till trygghet och säkerhet på en scen. Alla nio räckte upp handen och nickade.

Susanne Pettersson har 20 års erfarenhet av att utveckla individer, team och organisationer till framgång, kraft och balans och är författare till flera böcker.

– Många säger att de är rädda för att säga något fel, för att någon ska börja hånskratt, man är rädd för att komma av sig, rädd för att helt glömma bort vad man ska prata om och rädd för att inte kunna hantera sin nervositet. Allt det där ville jag visa gick att ändra på och det är vad min bok handlar om.

En bok om presentationen och talet på den stora festen, på konferensen på jobbet, i klassrummet, i idrottslaget. Susanne vet vad hon pratar om och har arbetat brett under många år med att hjälpa människor att lyckas med sitt framförande!

– Inför riksdagsvalet 2014 hade jag förmånen att få vara talarcoach till en politiker som till vardags höll tal inför många människor både i verkligheten och i TV. Han hade en tendens att bli nervös precis innan han skulle gå upp på scenen och då kunde han tappa texten för en kort stund. Med träning på vad han hade för mål med sina tal och vilka tillstånd han ville skapa kan jag utan att överdriva säga att förvandlingen var fantastisk. Visst var han bra tidigare, fast med fokus på målet och på tillstånd blev han tryggare, stadigare och utstrålade en trovärdighet som jag inte sett tidigare. Detta smittade naturligtvis av sig på ett positivt sätt till publiken.

De allra flesta kan lära sig att fånga en publik. Det gäller bara att lära sig hur. I boken finns konkreta råd och verktyg för de som vill utveckla din förmåga att hålla en presentation eller ett tal. En handbok för att man ska kunna gå upp på den där scenen, genomföra en fängslande lektion i skolan, hålla det där talet eller ställa sig upp inför kollegor med stolthet, trygghet och glädje och briljera.

 

Susanne Pettersson är en mycket efterfrågad och hyllad föreläsare, samt en av Skandinaviens ledande konsulter inom förändringsarbete. Hon har 20 års erfarenhet av att utveckla individer, team och organisationer till framgång, kraft och balans. Susanne agerar som konsult inom näringslivet, offentliga sektorn och idrotten. Hon är även verksam som idrottspsykologisk rådgivare på Riksidrottsförbundets Elitidrottscentrum, Bosön.
Idag arbetar Susanne med förändringsprocesser! Som kommunikolog är hon specialtränad att känna igen vilka “nyckelfaktorer” som leder till framgång respektive misslyckande, oavsett bransch och systemnivå, samt vilka förändringar som ska till för att det ska bli succé! Susanne leder sedan individer, team och organisationer till bestående förändringar!