Nu finns Tonys bok i handeln

Boken där Tony har berättat för Linda Newnham om resan genom skuld, ångest och sorger till den han är idag är ute! Beställ här

Foto: Cawa Media

Foto: Cawa Media

ur Tony Irvings bok Life, Love and Passion:

Så jag gick in på mitt rum, satte mig på sängen och läste och läste som en främling inför texten, utan igenkänning, tills jag kom till sista kapitlet, två sidor som handlade om »när en man älskar en man.«

Med svarta bokstäver och all tydlighet framgick det att det var både olagligt och en sinnessjukt, men att attraktionen också kan komma utifrån. Man kan förledas in i de här känslorna.

Jag läste om de olika sjukdomstecknen och insåg att de stämde på mig. Hela min kropp skakade när det gick upp för mig: Jag var inte bara annorlunda, jag var onormal, sjuk i huvudet. Jag hade ju dessutom hört jargongen på skolan och ute på byn, med vilka ord och vilken ton man snackade om bögar och hade läst i tidningen om två män som skickades till fängelse för sin läggning. Och när jag såg ett program om Quentin Crisp, en skådis och känd homosexuell i England och frågade farsan om honom fick jag svaret

»He’s just one of those gits« (han är en bara en sån där idiot).